2017. március 11. 19:15 - NGV

A NŐ: Marge Simpson

Marge Simpson kitalált karakter, a Simpson család című animációs sorozat egyik főszereplője, akit a női princípium minden jegyével felruháztak alkotói.

Foglalkozását tekintve háztartásbeli, magyarán nem termel GDP-t, tehát a mai korszellem alapján nem hasznos tagja a társadalomnak. Pedig azért sokkal többet tesz azáltal, hogy minden idejét, intellektusát, energiáját alárendeli gyermekei nevelésének, és ezáltal valósítja meg önmagát.
Családja legfontosabb alappillére, hiszen néhány részben láthatjuk, hogyan esik darabjaira Simpsonék közössége Marge jelenléte hiányában.
Végtelenül családcentrikus, soha nem öncélú, és feltétel nélküli szeretet fűzi minden rokonához. Racionalitás jellemzi őt, aki minden nehéz helyzetben képes a saját józan eszével kihúzni a bajból szeretteit. Stabil lelki támasza a meglehetősen inkompetens férjének, aki mellett a végsőkig kitart, minden egyes baklövése ellenére, és aki Marge nélkül létezni sem tudna.
Égbe magasló kék haja talán a végtelen intellektusát szimbolizálja, mellyel össze tudja tartani ezt az olykor szerteszét húzó, nem hétköznapi karakterekből álló családot.
marge_simpson_2.png

Számomra ilyen a nagybetűs NŐ.

Eddigi életem során leginkább csak férfiakkal hozott össze a sors, akik női testbe születtek.
A nők kezébe a receptkönyv helyébe a Cosmopilitan magazin került, amely elhitette velük, hogy érnek annyit, mint egy férfi, amely felvetés eleve hibás, hiszen mindig is értek annyit, mint egy férfi és sohasem fognak annyit érni.
A két nem kiegészíti egymást, akár a Jin és a Jang és nem összemérhetőek egymással.

A mai korszellem a mars jegyeket részesíti előnyben, ebből fakadóan a nők elirigyelték a férfi szerepeket és lemondtak saját princípiumuk beteljesítésének gondolatáról. A feminizmus mai elfajzott eszméit magukévá tevő nők alkalmatlanok partnernek, barátnak, lelki társnak egy férfi számára.
Ők az önmegvalósítást csupán a karrierépítésben és az individuum kiteljesítésében látják.

Egy szentimentálisabb alkatú férfi az ilyen nők láttán megrémül és lemond a párkapcsolat reményéről, miután úgy van vele, hogy elég volt élete során egy zsarnoki nőt megismernie az anyja személyében. Ezek után nem mer felelősséget sem vállalni és próbálja az egész életét leélni az anyja mellett.
Egy másik lehetséges út egy megsebzett érzékeny lelkű férfi számára, hogy egy Don Juanná válik, aki függetleníti magát minden érzelemtől és csupán a testi szükségletei által vezérelve keres alkalmi partnereket magának.

A feminizmus atomizálja a társadalmat, hiszen mind a nő, mind a férfi elidegenedik egymástól ennek hatására. Vajon válhat-e nők példaképévé Marge Simpson, vagy örökké tartó uralma lesz a tudatmérgező Sarah Jessica Parkerekeknek?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modernremete.blog.hu/api/trackback/id/tr8612330653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása